26 Ocak 2009 Pazartesi

Mobİl AraŞtirma Robotu


Bilgisayarın paralel portundan kontrol edilen kızıl ötesi kumandalı robotumuzdur. Üzerinde bulunan kamera sayesinde bilgisayardan etrafını gözetleyebilmektedir. Paletli sistemle hareket eder.

Bu projede oyuncak bir kızıl-ötesi kumandalı vincin üst bölümü sökülmüştür. Geriye tanka benzeyen kısım kalmıştır.
Bilgisayardan kontrol edilen bu proje için bilgisayarın paralel portuna sinyal gönderen bir bilgisayar programı yazılmıştır. Bu yazılan program oyuncak vincin bilgisayardan kontrolü için paralel portun çeşitli pimlerine sinyal göndermektedir.
Bu sinyal gelen pimlerin her birisi bir röleye bağlanmıştır. Bu röleler uzaktan kumandanın tuşlarının yerine geçmiştir. Yani hangi pime sinyal gelirse o pimin bağlı oldu röle bir tuşun görevini yapar.
Daha sonra kablosuz küçük televizyon kamerası bir şekilde oyuncak vince tutturulur. Kameranın alıcı kısmı bilgisayardaki televizyon kartına bağlanır.
Bütün bu işlemler gerçekleştikten sonra televizyonla kartı programı ve bilgisayar programı açılır. Bilgisayarın paralel portuna hazırladığımız röleli düzenek bağlanır.
Bilgisayarda yazılan program açılır ve bilgisayarın paralel portuna sinyaller gönderilir. Böylece robotumuz çalışmış olur.

CKGMAR'IN BİLGİSAYAR BAĞLANTILI KUMANDA ŞEMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.
"

Benzer Konular



0 yorum:

Yorum Gönder

Followers

Arşiv

 

elektrik & elektronik. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com